torstai 10. helmikuuta 2011

Raija Puukko

.....................................................................................................Toisen roska on toisen aarre.


....................................................................

....................................................................Kierrätys on elämäntapa, ammatti sekä harrastus.


Aloitin esineympäristön haltuunoton kierrätyksen keinoin vuonna 1988.


Jalostaminen ilmenee käsitöinä, sisustuksena,taiteena ja kirjoina.


Tervetuloa kierrätyksen kiehtovaan pyörteeseen ja anna sinäkin hyvän kiertää!


Niukkuuden rikkaus
Kierrätys on osa ekologista trendiä, joka on onneksi tullut jäädäkseen. Ekologinen esine kestää aikaa ja kulutusta sekä soveltuu hyvin korjattavaksi. Vanhoista kalusteista huokuu käsintehdyn kosketus.


Käsitys luksuksesta on muuttunut. Ylellisyyttä ei ole välttämättä kallis tavara vaan kokemus ja elämys. Itse tehty esine on elämys itselle ja muille, sen hohto ei häviä nopeasti. Sisustuksessa on tärkeintä, että koti on asukkaidensa näköinen, ja oman kädenjälkensä voi tuoda kotiin juuri kunnostamalla vanhoja esineitä. Muuttamalla järjestystä, vaihtamalla värejä ja lisäämällä omia käden tuotoksia luodaan persoonallinen ja viihtyisä ekosisustus.


Vanhojen, käyttökelpoisten, kunnostettavien esineiden löytäminen vaatii harjaantunutta silmää. Onko vintillä tai autotallissa kuluneita sivuun heitettyjä kalusteita ja esineitä? Antiikki- ja keräilymessuilta voi löytää hyviä massiivipuu- ja vanerikalusteita, jotka ovat kunnostamisen arvoisia. Voit tehdä löytöjä myös kierrätyskeskuksista, osto- ja myyntiliikkeistä sekä kirpputoreilta, huutokaupoista tai ystävien ja tuttujen hylkäämien tavaroiden joukosta.


...................................................................................... 
Kirppislöydöt ovat hyvin erilaisilta aikakausilta, joten niiden avulla voi saada aikaiseksi monimuotoisen sisustuksen. Kolhiintuneet, naarmuiset ja epäsiistit sivuun heitetyt kalusteet ja esineet saanvat jatkoajan. Pienillä ja helpoilla muutoksilla, kuten maalaamalla, saa uuden ilmeen koko kalusteryhmälle tai yksittäiselle esineelle. Mikä parasta, vanhat huonekalut ovat yleensä massiivipuuta ja todella laadukkaita ja kestäviä. Ne viestittävät kunkin aikakauden muotokieltä ja tuovat osansa persoonalliseen sisustukseen. Esineille voi myös kehitellä kokonaan uusia käyttötarkoituksia. Muokkaamalla vanhoja esineitä voit kokea tekemisen ilon ja nähdä esineen muuttavan muotoaan omissa käsissäsi.Jokainen kaipaa joskus uutta potkua ideointiin. Etsi ideoita myös blogeista ja lehdistä, kirjoista, ystäviltä ja tutuilta sekä kursseilta.


TULOSSA:


Seuraava kirja ilmestyy maaliskuusa2012
Sisusta Risusta
Tässä pari raakakuvaa tulevasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti